Grupa Faymonville preuzima poduzeće Stürzer Heavy Trucks

U okviru svog eksplozivnog rasta, u grupi Faymonville nedavno su donijeli odluku važnu za njemačko govorno područje. 2. siječnja 2019. godine taj proizvođač vozila preuzima poznatog trgovca gospodarskih vozila, Stürzer Heavy Trucks.

Grupa Faymonville tom kupnjom proširuje svoje aktivnosti u južnoj Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U sklopu toga, novoosnovano poduzeće Faymonville Trade & Services GmbH sa sjedištem u Landsbergu/Lechu preuzima razne zadatke.

S jedne će strane podružnica biti okosnica prodaje odmah dostupnih specijaliziranih vozila marki Faymonville, MAX Trailer i Cometto. U ponudi će imati i vučna vozila za poluprikolice za transport teških tereta, iz asortimana raznih proizvođača. A posebno će za segment građevinarstva biti, između ostalog, dostupni različiti modeli kamiona samoistovarivača.

Kupcima se osobito isplati takva sveobuhvatna ponuda, jer se u Landsbergu/Lechu uz prodaju provode i sve ostale servisne usluge na vozilima. U radionici koja se proteže na 2500 m² stručni radnici obavljaju radove održavanja na vozilima svih marki, sve do potpunog remonta.

U poduzeću Faymonville Trade & Services GmbH mogu se pronaći i rabljena vozila svih proizvođača. Osim iznajmljivanja skupova vozila za transport teških tereta, labudica, modula za transport teških tereta i građevinskih strojeva, opsežan paket usluga upotpunjuju i fleksibilne mogućnosti financiranja i leasinga.

Preuzimanje poduzeća Stürzer Heavy Truck savršeno se uklapa u strateški koncept grupe Faymonville za dodatnu izgradnju vodećeg položaja na tržištu.